Disponibilitate:  în 10 zile

Preț:  30,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2013

Nr. pagini: 278 pagini

ISBN: 9786065916159

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Religie / Spiritualitate, Carte nefolosită, Crestinism

Descriere

Biserica crestina si provocarile economice. I. Perspectiva biblica si patristica

I. PERSPECTIVA BIBLICA SI PATRISTICA

Biserica crestina, inca de la inceputurile sale, a adoptat referitor la bunurile materiale o atitudine pozitiva. Dumnezeu este Creatorul si Chivernisitorul tuturor lucrurilor. Omul nu este decat administrator a ceea ce a primit din partea Creatorului sau. Bunurile materiale sunt daruri pe care Dumnezeu le-a pus la dispozitia omului pentru ca acesta, folosindu-se de ele, sa poata trece prin aceasta lume, spre a ajunge la limanul cel desavarsit, in Imparatia lui Dumnezeu. Cautand Imparatia lui Dumnezeu si dreptate Lui toate celelalte se vor adauga (Matei 6,33).


II. O VIZIUNE ISTORICA IN BISERICA CRESTINA

Strabatand o istorie bimilenara, Biserica crestina este astazi scindata in multe denominatiuni si confesiuni, ce impartasesc invataturi si practici deosebite. Raportandu-se la diversele provocari de natura economica ce vin din partea arealului social, aceste Biserici si confesiuni nu au avut si nici nu au o pozitie comuna. Istoria a demonstrat faptul ca, de multe ori, consideratiile de ordin economic au jucat un rol deosebit de important nu numai in viata sociala, ci si in viata Bisericii. Bogatia si saracia, camata si imprumutul, crizele economice si crizele morale sunt tot atatea teme ce contureaza relatia Biserica-economie pe parcursul istoriei sale.


III. O VIZIUNE ISTORICA IN BISERICA ORTODOXA ROMANA

Confruntat de foarte multe ori cu ignorarea sau necunoasterea valorilor crestin-ortodoxe si cu o exacerbare a spiritului veacului acestuia, cu ideea trairii clipei si a inavutirii personale in detrimentul celorlalti si al Bisericii lui Hristos, cu perpetuarea unor greseli si adancirea unor neajunsuri, chiar si in viata bisericeasca, cu aplicarea dictonului scopul scuza mijloacele, am dorit sa adancesc, sa studiez si sa evidentiez tendintele societatii si impactul invataturilor religios-morale ale Bisericii Ortodoxe in viata economica. Prezentarea evolutiva a relatiei Biserica-economie, parcurgand perioadele istorice ale Bisericii Ortodoxe Romane, mi-a determinat intarirea credintei si nadejdii ca Dumnezeu ne este alaturi si ne lumineaza spre tot lucru bun si bineplacut Lui.

Despre autor

Adrian Ignat

Absolvent al cursurilor de Master of Arts in Theological Studies la Austin Theological Presbyterian Seminary (USA);

Doctor al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Specializarea Istorie, Universitatea Valahia din Târgovişte;

Doctor al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu (Magna cum laude);

A publicat articole şi studii de specialitate, participând la diverse simpozioane şi conferinţe;

Lector titular la Facultatea de Teologie Târgovişte la disciplinele Istoria Bisericii Universale şi Istoria Bisericii Ortodoxe Române.


Comandă online BISERICA CRESTINA SI PROVOCARILE ECONOMICE. Vol 1-Perspectiva biblica si patristica la 30,00 lei scrisă de Adrian Ignat, tiparită la editura Universitara în anul 2013. Cartea poate fi livrată în circa 10 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.