Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 29,90 LEI
Autor(i): Arthur C. Clarke
Editura: Paladin
Colecția: Serie de autor Arthur C. Clarke
Anul apariției: 2013
Nr. pagini: 280 pagini
Tip copertă: tare
ISBN: 9789731248431
Categorii: Science-Fiction, Beletristică și critică, Science-Fiction & Fantasy
Primele 259 ale unui nou brand. 10 mari maeştri science-fiction şi fantasy. 259 de zile la 25,9 lei. In toate librăriile bune.
Peste un miliard de ani, Diaspar este singurul oraş rămas pe Pământ. Oraşul este condus de un computer care naşte şi repară oamenii, iar în perioadele dintre două vieţi ale unui om, acesta îi păstrează conştiinţa. Nimeni nu intră în oraş, nimeni nu iese.
în afară de Alvin care, diferit fiind de concetăţenii lui, îndrăzneşte să-şi ia în mâini propriul destin, odată cu cel al întregii omeniri şi să readucă rasa umană acolo unde îi este locul.
Pentru că... Arthur C. Clarke nu poate lipsi din nicio colecţie serioasă de scrience-fiction. Pentru că Oraşul şi stelele este o carte care merită citită măcar o dată la zece ani.
Şi, nu în ultimul rând, pentru că Arthur C. Clarke tradus de Mihai-Dan Pavelescu şi redactat de Ştefan Ghidoveanu este un diamant şlefuit de trei maeştri bijutieri şi dacă ai ocazia, măcar o dată în viaţă, să pui mâna pe aşa ceva, merită să stai şi la coadă pentru o astfel de carte.
Michael Haulică
Comandă online Orasul si stelele la 29,90 lei scrisă de Arthur C. Clarke, tiparită la editura Paladin face parte din colecția Serie de autor Arthur C. Clarke. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Orasul si stelele nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Povestea este plasată în viitor, peste un miliard de ani, când pe Pământ rămâne un singur oraș, Diaspar. Cursul vieții și traiul nu mai sunt ce au fost, din contra, totul este controlat de un computer central. Nimeni nu moare, nimeni nu se naște, calculatorul păstrează conștiința oamenilor și o transferă către alt corp. În Diaspar nu sunt copii, mame sau tați, ci doar oameni care la rândul lor sunt instruiți de alți oameni până-și iau viața în propriile mâini. Nu sunt sentimente, nu sunt emoții, totul e mecanic. Totodată, orașul este înconjurat de un zid pe care nimeni nu-l trece și nu știe ce este în afară zidului și tuturor le este frică să afle, le este frică de necunoscut. Alvin, curios și ambițios, nu se mulțumește cu ceea ce i s-a spus despre Diaspar și despre începuturi, el crede că trebuie să fie și altceva dincolo de acele ziduri înalte, crede că omul poate mai mult de atât și că nu sunt doar ei în întregul Univers. După nenumărate încercări, acesta evadează din Diaspar și află că mai este un oraș unde există viață, însă o viață total diferită față de unde a plecat el. În Lys există copilărie, familie, sentimente și timp. Alvin încearcă să unească cele două orașe, însă acest fapt nu este așa ușor având în vedere diferențele de trai dintre cele două. El nu se mulțumește cu atât, vrea să afle mai mult. Vrea să străbată Universul și să afle care-i adevărata istorie a omenirii, de unde a început totul și dacă mai există viață și inteligență și pe alte planete, vrea să ajungă la stele. Și a ajuns. A călătorit în atâtea locuri încât și-a dat seama că cel mai plăcut e acasă, locul unde îți sunt cunoștințele și unde te simți cel mai bine, cel mai sigur. Chiar dacă nu se știe cum va fi omenirea peste miliarde de ani, e de admirat faptul că Alvin a vrut să cunoască mai mult și să deschidă mințile oamenilor, să afle adevărul. El a scos în evidență faptul că poți reuși orice atunci când vrei cu adevărat și crezi cu tărie că poți. Deși nu mă atrage foarte tare genul acesta de SF, cartea a fost plăcută. Elementele ieșite din comun m-au făcut curioasă să aflu ce se întâmplă, să îmi imaginez viața într-un alt mod, dintr-o altă perspectivă, cea a lui Clarke. „Atunci când puterea, curiozitatea, ambiţia sunt satisfăcute, încă rămân dorurile inimii. Nimeni nu trăieşte cu adevărat până nu atinge armonia dintre iubire şi dorinţă.”
Fantanile Paradisului
Paladin
Arthur C. Clarke
9786069611050
320 pagini
An: 2022
Lupi si mere stricate
Pavcon
Pompilian Tofilescu
204 pagini
An: 2019
Catedrala lingurilor
Pavcon
Pompilian Tofilescu
182 pagini
An: 2021
Suflete mecanice
TransPres
Constantin Cublesan
124 pagini
An: 1992
Povestiri Stiintifico-Fantastice, Nr. 310/1967 - Ochiul de Mort. Alambai sau Arcanele Artei
Revista Stiinta si Tehnica
Adrian Rogoz, Oscar Lemnaru
32 pagini
An: 1967
Viitorul? Atentie!
Tineretului
224 pagini
An: 1968
Punctul si spirala
Eminescu
Mihai Coman
182 pagini
An: 1992
Calauza ratacitilor
Baroque Books & Arts
Jean d Ormesson
98 pagini
An: 2017
Eseu in istoria modelelor umane
Stiintifica
ALEXANDRU DUTU
284 pagini
An: 1972
Manierismul in literatura
Univers
Gustav Rene Hocke
376 pagini
An: 1998
Trei (poeme)
Univers
Roberto Bolano
96 pagini
An: 2017
Lupi si mere stricate
Pavcon
Pompilian Tofilescu
204 pagini
An: 2019
Catedrala lingurilor
Pavcon
Pompilian Tofilescu
182 pagini
An: 2021
Intilnire cu Hebe
Albatros
Ovidiu Surianu
170 pagini
An: 1972
Suflete mecanice
TransPres
Constantin Cublesan
124 pagini
An: 1992
Lumii ii Spuneau Padure
Mondial
Ursula K. Le Guin
9739625827
144 pagini
An: 1993