Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 50,00 LEI
Autor(i): Napoleon Savescu
Editura: Teocora
Anul apariției: 2012
Nr. pagini: 490 pagini
ISBN: 9786066321051
Categorii: Istorie antica, Istorie
Pentru lichidarea unui popor se începe prin a-i sterge memoria.
vol. 1 - Noi nu suntem urmasii Romei
vol. 2 - Noi, Dacii
Intre timp, poporul începe sa uite ceea ce este si ceea ce a fost, iar cei din jur îl vor uita si mai repede; limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor care mai devreme sau mai târziu va muri de moarte naturala.
Noile forme istorice vor aduce elemente si simboluri noi de adoratie care le vor îndeparta pe cele vechi.
Din vechiul strat spiritual vor ramâne undeva, într-un etaj inferior al cunoasterii numai câteva cuvinte, expresii, traditii folclorice, impresii, fragmente muzicale, nume de localitati, munti, ape fara un înteles aparent.
Formele vechi care cândva au ocupat valenta transcendentului vor fi deplasate de formele noi care vor dicta componenta si functia noului POPOR de ORIGINE
Asa s-a întamplat si cu noi...
…………………………
Au fost intotdeauna si sunt inca si astazi teribili specialistii, fata de cei ce indraznesc sa emita ipoteze, care zdruncina valoarea operelor lor.
Ce sentiment de crutare poate avea un invatat fata de cel care emite o ipoteza care, daca s-ar adeveri, ar insemna aruncarea la cos a tot ce a scris el pe baza unei ipoteze contrarii?
Era cu atat mai usor specialistilor istorici sa reduca la neant valoarea operei lui N. Densusianu, cu cat ipoteza lui, care aducea o clatinare credintei obstesti ca noi suntem urmasii Romei, aparea tuturor ca un act de impietate, o micsorare a valorii titlului de noblete.
...n-a pierit nici o limba a Dacilor, pentru ca ei n-au avut o alta limba proprie, care sa fie inlocuita prin limba Romanilor si n-au avut o astfel de limba pentru simplul motiv ca Dacii vorbeau latineste.
Limba Dacilor n-a pierit. Ea a devenit in Italia intai limba Romanilor care era o forma literara a limbii Daciei, iar mai tarziu limba italiana; aceeasi limba a Dacilor, dusa in Franta a ajuns intai
limba Galilor, iar cu timpul limba franceza; in Spania ea a devenit intai limba Iberilor, iar cu timpul limba spaniola, iar aici a devenit cu vremea limba noastra romaneasca.
Comandă online Noi nu suntem urmasii Romei - Pachet promotional Vol. I + Vol. II la 50,00 lei scrisă de Napoleon Savescu, tiparită la editura Teocora în anul 2012. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Noi nu suntem urmasii Romei - Pachet promotional Vol. I + Vol. II nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
De la Fundarea Romei, Volumul al II-lea
Stiintifica
Titus Livius
514 pagini
Gindirea feniciana in texte
Stiintifica si Enciclopedica
358 pagini
An: 1979
Pausanias - Calatorie in Grecia, Volumul al II-lea
Stiintifica si Enciclopedica
Pausanias
472 pagini
An: 1982
Octavianus Augustus
Stiintifica si Enciclopedica
Mircea Duduleanu
488 pagini
An: 1985
Mozaic Antic - Culegere de texte
Amurg sentimental
Niculae Valentin
53 pagini
An: 2001
Istoria romanilor sub Mihai-Voda-Viteazul (Editie 1942)
Cartea Romaneasca
Nicolae Balcescu
386 pagini
An: 1942
Sarmisegetusa Regia. Cromatica si decor in antichitatea dacica
Mega
111 pagini
An: 2015
Romania tara de frontiera a Europei
Humanitas
Lucian Boia
294 pagini
An: 2001
Mitul democratiei
Humanitas
Lucian Boia
160 pagini
An: 2002
Istoria baroului Dolj 1928-1948
Sitech
Şerban Pătraşcu
222 pagini
An: 2018