Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 9,99 LEI
Autor(i): Radu Cosasu
Editura: Polirom
Colecția: Opere
Anul apariției: 2013
Nr. pagini: 312 pagini
Tip copertă: cartonata
ISBN: 9789734633821
Categorii: Literatura romana, Beletristică și critică, Biografii / Memorialistica, Carte nefolosită
Al treilea volum din Supravietuiri reia povestea lui Radu Costin dupa „sinuciderea politica” a acestuia in plenul Congresului tinerilor scriitori. Autorul zugraveste o perioada comunista tragicomica, in care proaspatul somer respins de societate doreste sa-si faca un rost in viata, sa-si rascumpere pacatele, iar pentru aceasta incearca sa treaca de la meseria de jurnalist si, apoi, de cenzor la nobila profesie de scriitor. In acest volum, Radu Cosasu isi continua autobiografia in aceeasi nota ironica, punind pe tapet incercarile unui tinar aspirant de a patrunde in tagma literara, cu suisurile si coborisurile pe care aceasta incursiune le presupune. Logica este astfel un veritabil manual de supravietuire a scriitorului debutant in societatea comunista. „Senzationalul nu este numai de ordin faptic, ci si stilistic. Aici se observa, mai ales, mina reporterului, a gazetarului; in reunirea disparatului, ca in metafora poeziei avangar-diste. Nu numai intreaga carte, si la nivelul materialului de viata alcatuitor, dar fiecare fraza, la nivelul elementelor expresive, procedeaza prin punerea la un loc a unor lucruri complet diferite, prin structurarea diversului. E si un mod de a concepe realitatea, nu prin lanturi de evenimente, ci prin receptarea lor concomitenta, ca al imaginilor de pe ecran... Logica este o opera de proza exceptionala, prin tragismul ascuns in toate cutele umorului, prin orchestrarea savanta a temelor si motivelor bio-grafice. Putini scriitori romani si-au povestit cu mai multa sinceritate si intr-un mod mai captivant viata dintre doua carti.” (Nicolae Manolescu) „Admirabil scrisa, Logica este cartea unei etape a existentei despre care literatura lui Radu Cosasu nu se rostise; acolo unde se sfirseste autobiografia (lui Radu Costin) incepe biografia (lui Radu Cosasu), firul vietii fiind astfel refacut, intregit, din perspectiva integratoare a aventurii constiintei: Logica este romanul vietii de pina la text si, in acelasi timp, una din cartile (alaturi de Viata ca o prada de Marin Preda si Virstele ratiunii de Paul Georgescu) despre cartile si scriitorii celei mai importante generatii literare postbelice. In alta ordine, Logica este un incintator roman despre «obsedantul deceniu».” (Ioan Holban)
Comandă online Opere V. Supraviețuirile 3. Logica la 9,99 lei scrisă de Radu Cosasu, tiparită la editura Polirom face parte din colecția Opere. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Opere V. Supraviețuirile 3. Logica nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Ciclul de povestiri/nuvele/schite care-l fixeaza definitiv in istoria litraturii romane [pe Radu Cosasu] este compus din aceste Supravietuiri. Care sint niste lecturi atente ale lumii din preajma scriitorului. Impresiile din copilarie se conjuga cu cele de lectura, ceea ce este trait in realitatea directa sau in imaginar – nu foarte vioi si viril – se aglutineaza cu elegante glose si paranteze rabinice, care aduc o doza de farmec si culoare. Autodeclarat extremist de centru dupa ’89, avind o buna intuitie (dar si experienta de om patit), proza marelui amator de literatura rusa, cinefil ardent si iubitor de sport patentat, Radu Cosasu ne propune o noua lectura a supravietuirilor lui. Si ale noastre. Ceea ce am si facut, de ce sa nu recunoastem, cu mari delicii.
Un personaj memorabil pe care l-am descoperit in acest an de lecturi este Bunicul din nuvela „Seara de primavara ’45” de Radu Cosasu. Textul se afla in volumul Supravietuirile 3. Logica, aparut la Editura Polirom. (…) Bunicul lui Radu Cosasu e un personaj care imi taie respiratia. Pacat ca n-am sa-l mai intilnesc vreodata!
Opera de reflectie, dar si opera epica, roman in cel mai propriu inteles, Logica insufleteste personaje si proiecteaza actiuni care, din specia banalului fiind, a obisnuitului, a vietii zilnice, dobindesc dimensiuni de evenimente si o aura simbolica. (...) La fel ca oriunde in proza axata pe cotidian a lui Radu Cosasu, generata de contactele cu viata banala, rutiniera, cititorul negrabit va distinge un inteles mai inalt al faptelor, sensuri care, depasesc cotidianul cu mult.
Realengo 18
Editura pentru Literatura Universala
Pablo De La Torriente - Brau
334 pagini
An: 1964
Sonatine - Portrete, schite, fragedii
Cartea Romaneasca
Radu Cosasu
244 pagini
An: 1987
Cap limpede (Supravietuiri, VI)
Cartea Romaneasca
Radu Cosasu
293 pagini
An: 1989
Fictionarii (Supravietuiri, IV)
Cartea Romaneasca
Radu Cosasu
207 pagini
An: 1983
O vietuire cu Stan si Bran
Eminescu
Radu Cosasu
345 pagini
An: 1981
Negru pe alb - Scrisori la un prieten
Minerva
Constantin Negruzzi
166 pagini
An: 1976
Dimineata de August - Culegere literara
Casa Regionala a Creatiei Populare Galati
118 pagini
An: 1964
Dintre sute de catarge
Consiliul National Al Organizatiei Pionierilor
128 pagini
An: 1969
Lanturi, Volumul I
Editura de Stat pentru Literatura si Arta
Ion Pas
540 pagini
An: 1956
Scrieri - Emil Botta, 2 (Vineri 1971)
Minerva
Emil Botta
391 pagini
An: 1980
Ilustraţia, arta interpretării : Pelerinaj la Beethoven de Richard Wagner
Creator
Aurelia Stoie Mărginean
9786060297666
70 pagini
An: 2024
Eugen Negrici, critic şi istoric literar
Limes
Adriana Chioaru
9786067997095
276 pagini
An: 2024
Showman : din culisele invaziei care a zguduit lumea şi care a făcut un lider din Volodimir Zelenski
Bookzone
Simon Shuster
9786303051970
416 pagini
An: 2024
Roca
Neverland
George Coca Lob, George Coca-Lob
9786303070131
203 pagini
An: 2021
Supravieţuitorii
Hasefer
Andrei Craciun, Vlad Stoicescu
9789736305252
147 pagini
An: 2023
Mc Mafia - Crime fara frontiere
Curtea Veche
MISHA GLENNY
396 pagini
An: 2009
Dragoste la Rio
Alcris
Catherine GEORGE
256 pagini
An: 1995
Zana gheturilor
Alcris
Jane Silverwood
166 pagini
An: 1995
Printul de aur
Eminescu
Constantin Cuza
256 pagini
An: 1971
Al doilea motiv
Ion Creanga
Constantin Georgescu
586 pagini
An: 1972