Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 37,00 LEI
Autor(i): Ion Mihai Pacepa
Editura: Humanitas
Colecția: Istorie contemporana
Anul apariției: 2013
Nr. pagini: 352 pagini
ISBN: 9789735034856
Moştenirea Kremlinului se citeşte ca un superb roman de spionaj. E populat de rezidenţi, ofiţeri ilegali şi agenţi care se întâlnesc în case conspirative, transmit mesaje codificate şi toarnă otrăvuri în băuturile inamicilor.
Din nefericire, personajele care pun la cale operaţii de influenţă şi manipulare, furturi de tehnologii occidentale, extorcări de fonduri, asasinate politice şi lovituri de stat sunt Lenin, Stalin, Brejnev, Gorbaciov, Gheorghiu-Dej şi Ceauşescu, fapt care ne obligă să acceptăm că, de aproape o sută de ani, suferinţele produse de comunism fac parte dintr-o realitate dureroasă şi greu de schimbat. Din nou din nefericire, sarcina executării acestor operaţii abominabile a fost încredinţată serviciilor de informaţii externe, care, pe nevăzute, au acaparat diplomaţia, instituţiile statului şi întreprinderile economice.
Fie că s-au numit INO, INU, PGU, în Uniunea Sovietică, sau DIE, în România comunistă, chiar aceste servicii au contribuit la înlăturarea dictatorilor compromişi, dar cu intenţia criminală de a-şi păstra, într-un simulacru de democraţie, privilegii pe care, fără a citi această carte, nu le-am cunoaşte niciodată.
Fără dezvăluirile generalului Ion Mihai Pacepa, n-am putea înţelege niciodată de ce frământările politice şi sociale din anii 1990 fac parte din înspăimântătoarea moştenire a Kremlinului.
„Sistemul de guvernare comunist nu a fost altceva decât o hoţie motivată ideologic. Am ajuns la această concluzie treptat, cu ajutorul experienţei acumulate în cei douăzeci şi trei de ani în care am fost părtaş la ceea ce astăzi consider a fi fost cea mai mare escrocherie comisă vreodată: furtul de tehnologie occidentală, practicat de fostul bloc sovietic. Pană la urmă crima este nerentabilă,chiar când e comisă de o superputere. Prăbuşirea comunismului în Europa de Est şi dezintegrarea intregii economii sovietice vorbesc de la sine.“
„In viaţă se întâmplă adesea să pleci după lână şi să te întorci tuns, spune un proverb românesc. Nici Gorbaciov şi nici serviciile sale de informaţii nu au putut prezice că eforturile lor de a menţine Europa de Est în ţarcul glasnostului şi al perestroikăi vor sfârşi prin a săpa groapa comunismului.“ (Ion Mihai PACEPA)
Comandă online Mostenirea Kremlinului. Rolul spionajului in sistemul comunist de guvernare la 37,00 lei scrisă de Ion Mihai Pacepa, tiparită la editura Humanitas face parte din colecția Istorie contemporana. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Mostenirea Kremlinului. Rolul spionajului in sistemul comunist de guvernare nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Dosarul de securitate al unui ambasador. Coen Stork
Humanitas
9789735039615
400 pagini
An: 2013
Dialectica marxista si stiintele moderne, Volumul al III-lea
Politica
389 pagini
An: 1962
Curs de materialism dialectic si istoric, Volumul al II-lea, Materialism istoric
Didactica si Pedagogica
Ministerul Invatamintului si Culturii
404 pagini
An: 1961
De ce a fost ucis?
Alfabetul
Cornel Armean
166 pagini
An: 1993
Natiunea si contemporaneitatea
Stiintifica
376 pagini
An: 1971
Opere Complete (Lenin), 8, A doua parte a lunii septemrie 1903 - iulie 1904
Politica
V. I. Lenin
668 pagini
An: 1962
Dialectica marxista si stiintele moderne, Volumul al III-lea
Politica
389 pagini
An: 1962
Valentele jandarmeriei romane in managementul crizelor pe alte spatii geografice
Sitech
Catalin Enuta
76 pagini
An: 2015
Revista de investigare a criminalitatii Anul II, Nr. 4/2009
Sitech
Costica Voicu
328 pagini
An: 2009
Actiunile Uniunii Europene sub egida politicii europene de securitate si aparare comune
Sitech
Catalin Enuta
64 pagini
An: 2014
Democratia directa. Un model de guvernare care ar putea sa salveze Romania
Sitech
Tudor Olimpius Bompa
226 pagini
An: 2017