Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 39,00 LEI
Autor(i): Alexandru Popescu
Editura: Cetatea de Scaun
Anul apariției: 2014
Nr. pagini: 252 pagini
ISBN: 7860653722383
Categorii: Istorie universala, Istorie
... o primă contribuţie în literatura românească referitoare în exclusivitate la activitatea femeilor în mediul informativ, pe „fronturile secrete”, şi una dintre puţinele istorii universale ale „spionajului feminin” din bibliografia internaţională, din toate timpurile (din Antichitate până în momentul de faţă) şi de pe toate meridianele.
232 de spioane/agente şi teroriste prezentate în volum, dintre care unele mai puţin cunoscute cititorului de astăzi sau ignorate/ocultate în anumite contexte politice... Alexandru Popescu este un nume binecunoscut publicului cititor de istorie prin lucrările sale din domeniul istoriei relaţiilor diplomatice româno-germane, româno-austriece şi româno-finlandeze, precum şi prin contribuţiile sale notabile cu privire la istoria legăturilor culturale şi a prezenţelor româneşti în spaţiile german şi austriac. Operele sale publicate la Bucureşti, Viena şi München respiră un aer proaspăt, de noutate ştiinţifică şi reprezintă lecturi obligatorii pentru toţi cei care doresc să aprofundeze teme subscrise câmpului cunoaşterii în care a excelat şi excelează Alexandru Popescu. Doctor al Universităţii din Bonn (1974) şi cercetător ştiinţific al Institutului de etnografie şi folclor al Academiei Române (1966-1990), Alexandru Popescu a desfăşurat, începând cu anul 1990, o activitate remarcabilă în domeniul diplomaţiei, mai ales în cel al diplomaţiei culturale, pe care a corelat-o permanent cu preocupările sale ştiinţifice şi de cercetare. Incitanta lucrare pe care Alexandru Popescu o aduce în faţa publicului cititor este rodul unor preocupări de cercetare ce s-au materializat pentru prima dată în anul 2002 prin publicarea cărţii România şi cele trei războaie mondiale în arhive diplomatice germane şi austriece, urmată de Viena românească. A urmat o serie de volume referitoare la istoria universală a spionajului: Academia secretelor. Intelectualii şi spionajul; Agenţii mărturisiţi. Diplomaţii şi spionajul, iar recent, Dicţionar universal al spionilor și Cinci milenii de Război secret. O enciclopedie a spionajului. Aceste lucrări, care sunt rod al cercetărilor, ca şi al experienţei sale diplomatice, vorbesc despre lumea misterelor, a subteranelor istoriei, aceea care pregăteşte uneori decizii importante, a căror raţiune scapă opiniei publice şi de multe ori chiar şi istoriei.
Comandă online Frumoasele agente. Femeile si spionajul. O istorie universala. Editia a II-a la 39,00 lei scrisă de Alexandru Popescu, tiparită la editura Cetatea de Scaun în anul 2014. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Frumoasele agente. Femeile si spionajul. O istorie universala. Editia a II-a nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Probleme economice si administrative pentru cadrele de conducere din unitatile sanitare
Medicala
Alexandru Popescu
259 pagini
An: 1968
Economie si administratie sanitara
Medicala
Alexandru Popescu, Florian Cheregi
567 pagini
An: 1988
Ramas Bun, Soare-Apune! (O istorie din ani nescrisi in trei acte si un epilog)
Eminescu
Alexandru Popescu
133 pagini
An: 1982
Mitul democratiei
Humanitas
Lucian Boia
160 pagini
An: 2002
Enigme ale istoriei universale, Volumul al II-lea
Vestala
Paul Stefanescu
320 pagini
An: 2001
Momente din Istoria Albaniei - Culegere de studii si articole, Volumul I
Privirea
Marius Dobrescu
288 pagini
An: 2013
Momente din Istoria Albaniei - Culegere de studii si articole
Privirea
Marius Dobrescu
400 pagini
An: 2017
Cartea mica a istoriei mari. Povestea vietii, a universului si a tuturor lucrurilor
Niculescu
John Crofton
276 pagini
An: 2020
Sfinta tinerete legionara. Activismul fascist in Romania interbelica
Polirom
Roland Clark
286 pagini
An: 2015
Tezaurul Romaniei de la Moscova. Note si marturii despre activitatea Comisiei Comune romano-ruse (2004-2012)
Enciclopedica
Ioan Scurtu
368 pagini
An: 2014
Imaginarul medieval
Meridiane
Jacques Le Goff
462 pagini
An: 1991
Istoria romanilor sub Mihai-Voda-Viteazul (Editie 1942)
Cartea Romaneasca
Nicolae Balcescu
386 pagini
An: 1942
Sarmisegetusa Regia. Cromatica si decor in antichitatea dacica
Mega
111 pagini
An: 2015