Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  31,90 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Dictionare

Anul apariției: 2003

Nr. pagini: 1056 pagini

ISBN: 9975742939

Categorii: Dictionare ale limbii romane, Dicționare și ghiduri

Descriere

Dictionarul ortografic romanesc (ortoepic, morfologic, cu norme de punctuatie) a fost elaborat pe baza Dictionarului ortografic cu elemente de ortoepie si morfologie, aparut la Chisinau in anul 1990 si este in esenta o editie adaugita a acestuia.
Pastrand metodele si principiile de alcatuire a unei astfel de lucrari, in editia de fata a fost inglobat cu plinatatea necesara vocabularul limbii literare contemporane, lista de cuvinte fiind completata tinand cont de urmatoarele criterii: a) frecventa folosirii cuvantului in limba romana actuala; b) existenta unor dificultati in scrierea lui corecta. Au fost revizuite si actualizate normele ortografice din partea introductiva a dictionarului, s-au facut precizarile cuvenite in regulile de scriere si rostire, asa cum apar ele in ziua de azi. Intr-o,anexa s-a introdus un numar considerabil de cuvinte imprumutate recent in limba, indicandu-se categoria gramaticala, pronuntia, accentul si, cand este cazul, flexionarea corecta.

Dictionarul contine 74.080 de cuvinte.


Comandă online Dictionar ortografic romanesc (ortoepic, morfologic, cu norme de punctuatie) la 31,90 lei scrisă de Institutul de Lingvistica al A. S. R. M., tiparită la editura Litera face parte din colecția Dictionare. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Dictionar ortografic romanesc (ortoepic, morfologic, cu norme de punctuatie) nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.