Disponibilitate: în 12 zile
Preț: 99,99 LEI
Produs disponibil la cerere: va fi adus în aproximativ 12 zile.Autor(i): Gabriela Berechet
Editura: Imprima
Anul apariției: 2017
Nr. pagini: 585 pagini
ISBN: 9786069421918
Stare: nefolosita (noua)
Categorii: Diverse, Carte nefolosită, Gastronomie
Cartea bucatarului profesionist este un instrument versatil, desi numele pare sa-i aloce o adresabilitate concreta: bucătarul profesionist!
Trecand in revista elementele de personalitate si comportament profesional, lucratorul va înțelege ce asteptari are de la profesie, de la locul de munca, dar si ce asteptari are un angajator. Va intelege cu ce tip de temperament se potriveste in echipa dar si ce asteptari are echipa de la el daca este leader!
Elementele de nutritie si alimentatie sanatoasa sunt aspecte indisolubile ale profesiei de bucatar. Nu este doar un trend contemporan ca bucatarul sa gateasca mancaruri sanatoase si savuroase, aceste preocupari exista inca din antichitate.
Aspectele functionale ale bucatariei profesionale, dotarea cu echipamente, ustensile, materiale de lucru, organizarea fluxurilor si abordarea tuturor sistemelor de fabricatie vor usura drumul in proiectarea unei bucatarii, pentru ca intr-o echipa de proiectare profesionala bucatarul este un ajutor de nadejde.
Stiinta alimentelor ocupa un spatiu amplu in ”Cartea bucătarului profesionist” pentru ca a cunoaste alimentele din punct de vedere structural optimizeaza utilizarea rationala a acestora si mai ales reducerea pierderilor tehnologice.
Tehnologiile neconventionale precum si gastronomia moleculara sunt abordate pentru a reduce fobiile create in randul bucatarilor legate de microunde, de exemplu, sau lecitina, agar-agar, xantan E-uri isomalt.
Gastrotehnica ”ca stiinta a prelucrarii alimentelor si efectul acestora asupra sanatatii” este prezentata pentru toate grupele de preparate culinare, care, pentru a reduce impactul erorilor dintr-o lista de preparate sau meniu, au fost regrupate.
Modul in care preparatele trebuie aranjate intr-un meniu, modul in care se pozitioneaza ca interesante anumite preparate intr-o lista, este de asemenea prezentat.
Fiecare grupa de preparate culinare este exemplificata cu retete, fara a se dori a fi un retetar. Unele retete au atasate fotografii, lasand insa bucatarilor libertatea sa-si utilizeze imaginatia.
Fiind vorba de o afacere (restaurantul), Cartea bucatarului profesionist aduce in atentie elemente precum: calcule tehnologice, randamente de fabricatie, consumuri specifice, pret de cost, pret de vanzare, prag de rentabilitate, inventar si alte aspecte care vor contribui la intelegerea fenomenului economic al afacerii.
Aspectele igienice ale prelucrarii alimentelor, gestionarea deseurilor si elemente ale unui management performant al bucatariei sunt prezente si ele in Cartea Bucatarului profesionist.
Fiind o stiinta dar si o arta, in Cartea bucatarului profesionist sunt prezentate si aspectele estetice ale arhitecturii unei farfurii, ale montării unui bufet, ale cromaticii preparatelor culinare.
Comandă online Cartea bucatarului profesionist la 99,99 lei scrisă de Gabriela Berechet, tiparită la editura Imprima în anul 2017. Cartea poate fi livrată în circa 12 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.
Cartea cofetarului patiser
Imprima
Gabriela Berechet
9786069421925
432 pagini
An: 2018
Bucatarie. Retetar general
National
Violeta Borzea, Dan Chiriac
890 pagini
An: 2008
Metode numerice cu aplicatii in tehnica de calcul, Volumul I
Scrisul Romanesc
Aurel Popa, George Vraciu
242 pagini
An: 1982
Java de la 0 la expert
Polirom
Stefan Tanasa, Stefan Tanasa, Cristian Olaru, Stefan Andrei
9789734624058
864 pagini
An: 2011
Poezii (Octavian Goga)
Albatros
Octavian Goga
214 pagini
An: 1976
Cartea cofetarului patiser
Imprima
Gabriela Berechet
9786069421925
432 pagini
An: 2018
Reţete reinventate - Vol. 3 (Set of:Acrobaţii culinare ale mamelor curajoase în lupta cu alergiile alimenta
Creator
Asociatia Romana de Educatie In Alergii
9786060297284
152 pagini
An: 2023
Potiuni magice
Dexon
Gerina Dunwich
9789739307444
160 pagini
An: 2015
Iubiri si intrigi la Palat, Volumul III - Nopti controversate cu radu cel Frumos, Petru Cercel si alti... favo
Integral
Dan-Silviu Boerescu
9786068782928
142 pagini
An: 2017
Carne
Meteor Press
Academia Barilla
9786069100448
96 pagini
An: 2017
Retete cu tocaturi
Alex-Alex
Florentina Pavel, Daniela Andrei
9789737943842
86 pagini
An: 2017
Steaua, între CSA şi FCSB : istoria pătimaşă a echipei
Neverland
Dan-Silviu Boerescu
9786303070193
210 pagini
An: 2024
Reţete reinventate - Vol. 3 (Set of:Acrobaţii culinare ale mamelor curajoase în lupta cu alergiile alimenta
Creator
Asociatia Romana de Educatie In Alergii
9786060297284
152 pagini
An: 2023
Boardgame : cum realizezi un joc de la zero
Pavcon
Florin Purluca
9786069625828
110 pagini
An: 2023
Mesajele tainice ale tarotului : o complexă interpretare spirituală a simbolurilor şi arhetipurilor din tar
Lambodar
Eved Batsran
9786069572122
256 pagini
An: 2023
Masoneria ocultă a secolului XVIII : lecţiile de la Lyon ale aleşilor Coen însoţite de "Cartea Roşie" ş
Arcana
Ioan Gabriel Dalea, Louis-Claude de Saint-Martin, Jean-Baptiste Willermoz, Jean-Jacques Du Roy D'Hauterive, Jean-Jacques du Roy D'hauterive
9786069569542
572 pagini
An: 2023
Opinii sportive
Sport-Turism
Ovidiu Slavu
9786069415078
134 pagini
An: 2024
Lupta cu demonii
Eikon
Stefan Zweig
9786064911308
308 pagini
An: 2024
Despre memorie - Studii originale de psihologie pedagogică
Aius
Stefan Velovan
9786060921691
106 pagini
An: 2024
Matematica si explorarea mediului. Versiune in limba maghiara. Caiet de lucru pentru clasa I
CD Press
Nicoleta Ciobanu, Iliana Dumitrescu, Alina Carmen Birta
9786065283251
88 pagini
Orizontul Trei : roman
Integral
Alexander Hausvater
9786069927328
200 pagini
An: 2024