Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2019

Nr. pagini: 728 pagini

ISBN: 9786060062899

Categorii: Biografii / Memorialistica, Carte nefolosită, Istorie

Descriere

După bestsellerul Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri, lucrarea emblematică și bestsellerul anului aniversar 2018, Bogdan Bucur revine cu un volum despre România interbelică. După cum ne-a obișnuit, autorul ne propune o privire incisivă asupra guvernării în toate regiunile României, după Primul Război Mondial. Demagogia, abuzurile statului, corupția clasei politice, proasta guvernare – deși par titluri extrase din emisiunile canalelor de știri de astăzi, sunt teze ale lucrării de față, concluzii susținute cu argumente și dovezi incontestabile. Astfel, autorul ne invită „...să ne privim în oglindă din când în când, cu spirit de echilibru și cu realism, fără să ne autoflagelăm sau să ne măgulim singuri, deoarece cunoașterea veridică a vieții trecute ne poate ajuta realmente să ne organizăm mai bine prezentul”, scrie Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, în prefața lucrării.

„Am trudit la redactarea și perfecționarea acestei lucrări timp de 10 ani – odată cu admiterea la studiile doctorale în octombrie 2009 –, spune Bogdan Bucur, din dorința ca România postdecembristă, care este patria mea, să încerce să nu mai repete erorile înaintașilor. Știu că acest lucru nu se întâmplă. Dar această iluzie, de care sunt conștient, m-a determinat să perseverez. De altfel, nu doar în țara noastră, ci pretutindeni, aproape nimeni nu învață din greșelile celorlalți. Sunt necesare calități intelectuale excepționale, imaginație sociologică (după Charles Wright Mills), rafinament cultural și sensibilitate istorică, pentru o asemenea capacitate, cu care puțini oameni sunt înzestrați. Totuși, consider că sacrificiul românilor care și-au pierdut viața pentru integritatea teritoriului național (în cele două războaie mondiale) sau pentru libertate politică și revenirea la democrație (în decembrie 1989) trebuie respectat și omagiat, în primul rând, prin bună guvernare, lucru de care n-am avut parte, din nefericire, aproape niciodată în istorie.”


Comandă online Sociologia proastei guvernari in Romania interbelica scrisă de Bogdan Bucur, tiparită la editura Rao Books în anul 2019. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Sociologia proastei guvernari in Romania interbelica nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.