Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  70,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2018

Nr. pagini: 760 pagini

ISBN: 6067973065

Categorii: Psihologie, Carte nefolosită, Psihoterapie

Descriere

Prefață de Veronica Mateescu

Consider că accesul la lumea interioară a cuiva este un mare privilegiu și un mare dar pe care cineva ți-l face. Prin această carte, darul este dublu, atât din partea pacientei care va fi denumită de aici Dora (nume care ascunde identitatea reală a acesteia), cea aflată în terapie, cât și din partea lui Paul, terapeutul, care nu rămâne doar la nivelul unei descrieri profesionale a terapiei, ci intră și în universul lui personal, arătând cum, de fapt, cele două se împletesc, pentru că, în cazul lui, și al tuturor psihoterapeuților care se dedică acestei profesii, a fi terapeut nu este doar un rol profesional, ci un mod de viață. [...] Proiectul scrierii acestei cărți s‑a conturat după începerea primelor ședințe de terapie, în care terapeutul a observat cum, la finalul fiecărei ședințe, primea din partea Dorei câte un cadou, care consta într‑o scriere legată de interesele profesionale ale acesteia. Interpretarea gestului în sine și a conținutului acestor scrieri‑cadou, pline de viață, farmec și emoții, corelat cu ceea ce se întâmpla în cadrul terapeutic, în care Dorei, o persoană solitară, îi era greu să își exprime emoționalitatea, refugiul ei fiind în citit și în scris, i‑a generat terapeutului ideea de a‑i propune să scrie împreună o carte despre procesul terapeutic, astfel încât Dora să poată să lucreze și să se confrunte cu ea însăși în spațiul ei de siguranță. Cei doi fac periodic schimb de comentarii legate de ședințele de terapie, schimbul în sine, dincolo de scris, devenind o parte a procesului terapeutic, fiind un prilej de reflecție și de auto‑reflecție, de ajustare reciprocă, uneori de trăiri disonante, creând o relație umană și terapeutică profundă. (Veronica Mateescu)

* * *

Sufletul și mintea rămân teritoriile cele mai alambicate ale cosmosului interior uman. Controversele și conflictele intrapsihice, convulsiile între elementele pulsionale în raport cu cele raționale creează tensiuni, convulsii, zbucium, derută, confuzie în viețile fiecăruia dintre noi pe calea împlinirii devenirii noastre ca ființe umane autentice și caracteriale pe deplin asumate.
Cartea de față reprezintă unul din demersurile psihoterapeutice extinse, reprodus cu sensibilitate, profesionalism, autenticitate, dubitație de ambele părți implicate – terapeut și pacient – într-o manieră pe cât de sinceră, pe atât de debordantă la nivel de trăiri personale și profesionale, la nivel de ipoteze, incertitudini și strategii de abordare și rezolvare a simptomelor, care captivează cititorul prin sondarea inconștientului, a pulsiunilor primare, a miturilor și arhetipurilor, a oniricului și concretitudinii. Similitudinile sau antagonismul percepției personale a celor două părți implicate în raport cu fiecare ședință terapeutică dovedesc, odată în plus, fragilitatea și intersubiectivitatea percepției umane și, implicit, necesitatea comunicării interumane pe cât mai multe paliere – de la cele raționale la cele simbolice, metaforice, emoționale, spirituale – până la atingerea unei unități simbiotice a înțelegerii depline prin curiozitate, curaj și creativitate.
Zonele de tranziție problematice, dubitative, care se succed ca un câmp minat între probleme de sexualitate, abuz, libertate, moarte, dependență, demnitate, responsabilitate, dreptate, prejudecăți, pierderi, aspirații, vise, mituri, finitudine a timpului, boală, rutină, sacrificiu, iubire, angoasă, trecut și viitor vulnerabilizează și provoacă cititorul, oferindu-i prilejul reflexiv și meditativ de a se identifica și de a-și ridica probleme asupra alegerilor liber asumate care să-l poată transpune și conduce spre descoperirea sensului personal existențial în raport cu unicitatea călătoriei vieții. (Dr. Liana Don, Psihiatru, psihoterapeut, formator și supervizor în psihoterapie pozitivă și hipnoterapie Ericksoniană)

* * *

Paul Chetreanu-Don s-a născut în 30.04.1985, în Cluj-Napoca. În 2004 a absolvit Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca (limba germană matern). A cochetat cu Faculta­tea de Filosofie din Cluj-Na­poca a Universității „Babeș-Bolyai”, însă nu a absolvit. Este licenţiat al Facultăţii de Psihologie și Științe ale Educației și al celei de Educație Fizică și Sport, ambele în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Na­-poca. Masteratul l-a absolvit în cadrul Facultății de „Psihologie și Științe ale Educației” în specializarea „Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie”. În prezent lucrează ca psihoterapeut, având formări profesionale în „Psihoterapie Pozitivă”, „Hipnoză Ericksoniană” și „Terapia cognitiv-comporta-mentală”, fiind și formator în „Psihoterapie Pozitivă”.
A publicat șase volume de versuri: Conglomerat al morții, Eu sunt... un visător malign, Exilul iubirii, Priviri dinspre mine înspre mine, Răstignirea timpului, Pierdut într-un an de poezie, ele fiind publicate în cadrul editurilor Eikon și Școala Ardeleană. De ase­menea, are în curs de publicare o serie de volume, dintre care amintim: Dedesubturi abisale (versuri), Abatorul fericirii (versuri), o carte despre viața și boala lui Friedrich Nietzsche: Așa simțit-a Zarathustra, o carte de aforisme intitulată Haotisme și o traducere din limba germană a cărții lui Stefan Zweig Kampf mit dem Dämon (Lupta cu demonii).


Comandă online Convorbiri din intimitate la 70,00 lei scrisă de Paul Chetreanu-Don, tiparită la editura Editura Scoala Ardeleana în anul 2018. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Convorbiri din intimitate nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.