Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2022

Nr. pagini: 208 pagini

ISBN: 9786069602164

Categorii: Carte nefolosită, Beletristica, Folclor / Etnografie / Etnologie

Descriere

Sanda Marin (numele adevarat fiind Cecilia Maria Zapan, nascuta Simionescu, decembrie 1900, Iași - 1961, București) este autoarea celei mai celebre carți de bucate romanești. Ea a venit pe lume intr-o familie din elita intelectualitații Iașului. Tatal ei, carturarul Ion Simionescu, a fost un reputat om de știința, naturalist, paleontolog și geograf, devenit profesor universitar de foarte tanar, la nici 30 de ani. Micuța Cecilia s-a bucurat de cea mai aleasa educație. Stapanea la perfecțiune germana, franceza și engleza, a studiat pianul la Paris și apoi in țara cu faimoasa Florica Musicescu, profesoara lui Dinu Lipatti și a lui Dan Grigore. Casatorita cu Mihai Zapan, doctor in chimie, Cecilia Maria și-a transformat caminul intr-o oaza de bucurie pentru prietenii pe care ii incanta exclusiv cu creații gastronomice proprii.

Pe la inceputul anilor '30, nemulțumita de carțile de bucate existente pe piața, Cecilia Maria Zapan s-a hotarat sa demonstreze cu forțe proprii ca și gatitul poate fi o arta. Nefiind prea sigura de succesul carții, și-a ales un pseudonim care urma sa devina un termen de prima referința pentru gurmanzi: „Sanda Marin”. Este de menționat ca tatal sau, profesorul Ion Simionescu, era directorul Editurii „Cartea Romanesca”, din București, unde a fost publicata Cartea de bucate.

Cartea de bucate a Sandei Marin a aparut in 1936 in editura Cartea Romaneasca, fiind prefațata de Pastorel Teodoreanu. Volumul conținea nu mai puțin de 1.300 de rețete culinare cunoscute in bucataria romaneasca, autohtone și imprumutate sau inspirate din alte tradiții gastronomice. Cartea a reaparut dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial intr-o ediție prescurtata, adaptata la ideologia și la lipsurile alimentare din timpul comunismului; a fost republicata, mai apoi, in zeci de ediții succesive.


Comandă online Sanda Marin şi marea carte de bucate a românilor scrisă de Dan-Silviu Boerescu, tiparită la editura Neverland în anul 2022. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Sanda Marin şi marea carte de bucate a românilor nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.