Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 14,00 LEI
Autor(i): Nicolae Olexiuc Colea
Editura: Teora
Anul apariției: 2005
Nr. pagini: 288 pagini
Categorii: Gastronomie, Diverse
Autorul acestei carti, Nicolae Olexiuc, pe care multi il cunosc sub numele de Colea, este un bucatar renumit, cu experienta indelungata in gastronomie. Si-a desfasurat activitatea in restaurante faimoase din Bucuresti: Capsa, Athénée Palace si Gambrinus. La cei 87 de ani poate fi considerat decanul de varsta al bucatarilor din Romania. La aceasta varsta continua sa lucreze si sa scrie. Pentru meritele sale a fost distins cu numeroase premii, diplome si medalii.
Renumitul cronicar culinar, Al.O. Teodoreanu, zis Pastorel, l-a remarcat pe Nicolae Olexiuc cu zeci de ani in urma, pe cand lucra la restaurantul Gambrinus, unde i-a admirat preparatele culinare, realizate cu talent si pricepere, expuse intr-o vitrina - o adevarata expozitie. "Am aflat ca meritul vitrinei si bufetului revine bucatarului sef, Nicolae Olexiuc - scria in cronica sa Pastorel. Cucerit de exceptionala activitate si marea lui modestie, l-am vizitat acasa, pentru a putea schimba netulburati cateva vorbe. Am zabovit acolo cateva ore, examinand albumul lui cu machete. Pentru Nicolae Olexiuc bucataria nu e o simpla meserie, ci presupune o preocupare permanenta in slujba unei vocatii innascute". De la prima intalnire marele bucatar a devenit un sfatuitor permanent pentru Pastorel, numele lui Colea si retetele lui revenind in multe dintre cronicile sale.
Cu timpul, pe baza experientei acumulate, Nicolae Olexiuc a devenit el insusi autor de carti de bucate si continua sa scrie. Retetele sale cuprind preparate din bucataria romaneasca si internationala, sunt redate pe intelesul tuturor si, ca atare, sunt usor de realizat. încercati-le si veti fi satisfacuti. V-o garanteaza specialistul, care si-a inchinat intreaga viata artei culinare.
Comandă online Retetele lui Colea - Preparate culinare reci la 14,00 lei scrisă de Nicolae Olexiuc Colea, tiparită la editura Teora în anul 2005. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Retetele lui Colea - Preparate culinare reci nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Sfaturi pentru gospodine
Gutinul
158 pagini
An: 1993
Successful Cooking (Charetton)
Telecuisine
Christine and Bernard Charretton
63 pagini
An: 1991
Miine avem invitati
Ceres
Smaranda Sburlan
126 pagini
An: 1970
Bucataria Iernii
Ametist 92
Maria Cristea Soimu, Adriana Trandafir
9789738080386
192 pagini
An: 2012
Congelarea produselor horticole si prepararea lor pentru consum
Tehnica
Gheorghe Mihalca, Raul Viero, Sorin Baltarescu
345 pagini
An: 1980
Sa invatam stenografia in limbile romana, franceza, engleza
Stiintifica
Pierre Dephanis
246 pagini
An: 1966
Sa nu ne temem de apa
Sport-Turism
Mircea Olaru
138 pagini
An: 1988
Nu pot sa uit
Didactica si Pedagogica
Mihnea Moisescu
106 pagini
An: 1977
Studii de sah
Sport-Turism
Emilian Dobrescu
198 pagini
An: 1984
Contributii la cunoasterea istoriei colegiului national Fratii Buzesti (1882-2005), Volumul al IV-lea
MJM
Adrian Butoi, Nicusor Stanciu
656 pagini
An: 2005