Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  15,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2003

Nr. pagini: 191 pagini

ISBN: 9789737111234

Categorii: Examene de licenta, Sociologie, Învățamânt - Educație, Examene si concursuri

Descriere

Septimiu Chelcea este profesor universitar. Preda cursurile de Psihologie sociala, Metodologia cercetarii sociologice si Opinie publica la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (Universitatea din Bucuresti) si la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice (Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative). Este vicepresedinte al Asociatiei Romane de Sociologie si membru fondator al Institutului Social Roman. Din 2002 este directorul revistei Sociologie Romaneasca. In 2004 a primit Premiul Opera Omnia pentru intreaga activitate de cercetare stiintifica. A publicat mai multe volume de studii si monografii: Chestionarul in investigatia sociologica (1975), Experimentul in psihosociologie (1982), Lungul drum spre tine insuti (1988), Personalitate si societate in tranzitie (1994), Metodologia cercetarii sociologice. Metode cantitative si calitative (2001), Un secol de cercetari psihosociologice (2002), Opinia publica. Gandesc masele despre ce si cum vor elitele? (2002). Este coordonatorul lucrarilor Enciclopedie de psihosociologie (2003), Comunicarea nonverbala in spatiul public (2004), Psihosociologie. Teorie si aplicatii (2006).

"De-a lungul activitatii mele didactice universitare am constatat ca putini sunt studentii si chiar doctoranzii care reusesc sa-si redacteze corect lucrarile. Nu i-a invatat nimeni sau nu au dat importanta acestui 'detaliu'. In mediile academice din strainatate apar cu ritmicitate lucrari despre redactare. Exista, de altfel, si manuale de publicare ce se retiparesc periodic de catre asociatiile profesionale academice. Sper ca studentii mei de azi si de ieri, poate si de maine, sa gaseasca in Cum sa redactam... un ghid util pentru activitatea lor stiintifica."

Cum sa redactam este un instrument de lucru esential pentru toti cei care pregatesc o lucrare academica. Volumul, aflat la cea de-a patra editie, revazuta si adaugita, expune si exemplifica normele de redactare a unei lucrari in stil stiintific, dar si reperele pentru o prezentare eficienta si corecta, modul de prezentare a continutului fiind la fel de important ca si continutul însusi al lucrarii. Rigurozitatea metodelor, tehnicilor si procedeelor de obtinere si de prelucrare a datelor, coerenta demonstratiei si validitatea concluziei trebuie sa îmbrace haina unui stil a carui exactitate stiintifica nu exclude eleganta si amprenta personala. O carte, asadar, care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca nici unui student sau doctorand.

Despre calitatea cercetarii :: Sa nu plagiezi! :: Despre stil si stilul stiintific :: Ce titlu punem? :: Norme de redactare :: Rezumatul :: Introducerea :: Literatura consultata :: Analiza datelor :: Discutarea datelor :: Concluziile :: Despre redactarea studiilor calitative :: Corectura :: Capcanele punctuatiei :: Finisarea lucrarii :: Hirtia si litera :: Oglinda paginii :: Cum se numeroteaza paginile :: intocmirea listei tabelelor si figurilor :: Multumiri, anexe, glosar, note :: Redactarea listei bibliografice, a indexului si a cuprinsului :: Prezentarea unei disertatii :: Expresii si locutiuni in limba latina


Comandă online Cum sa redactam o lucrare de licenta, o teza de doctorat, un articol stiintific in domeniul stiintelor socioumane (editia a 4-a) la 15,00 lei scrisă de Septimiu Chelcea, tiparită la editura Comunicare.ro în anul 2003. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Cum sa redactam o lucrare de licenta, o teza de doctorat, un articol stiintific in domeniul stiintelor socioumane (editia a 4-a) nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.