Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 29,90 LEI
Autor(i): Rodica Ojog Brasoveanu
Editura: Nemira
Colecția: Suspans
Anul apariției: 2008
Nr. pagini: 336 pagini
ISBN: 978-973-143-254-0
Categorii: Carti politiste, Beletristică și critică
Bucuresti, 1997… Cand mai multe prostituate de lux sunt gasite moarte in apartamentele lor, capitanii de politie Costea si Badoiu habar nu au ca anchetarea acestor crime ii va duce direct in hatisurile unui caz de coruptie politica, ale carui ramificatii se intind mult dincolo de hotarele Romaniei…
Captivant si plin de actiune, cu o intriga ingenioasa si complexa, in care loviturile de teatru se succed intr-un ritm ametitor, jalonat de umor si de personaje memorabile, romanul Poveste imorala atrage cu naturalete cititorul in aventura lecturii.
Comandă online Poveste Imorala la 29,90 lei scrisă de Rodica Ojog Brasoveanu, tiparită la editura Nemira face parte din colecția Suspans. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Poveste Imorala nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
oveste imorala - coruperea politiei cu Happy End De cateva zile am achizitionat de pe www.nemira.ro romanul marii doamne a policer-ului romanesc Rodica Ojog-Brasoveanu -Poveste imorala. Desi pentru unii numele ei nu starneste un interes prea mare, pentru mine gustul pentru romane politiste se asociaza numelui autoarei. Aprecierea la adevarata ei valoare se poate face doar citind cel putin unul din lungul sir de romane ale Rodicai Ojog-Brasoveanu (1938-2002) care fusese de meserie avocat dar care la indemnul sotului ei -Cosma Brasoveanu- a scris primul ei roman "Moartea semneaza indescifrabil" care ii aduce mult succes, fapt pentru care autoarea renunta la avocatura si se dedica scrisului, publicand peste 35 de romane (majoritatea politiste, dar si istorice si unul SF). Am citit acest roman dupa ciclul Melania Lupu si nu am reusit decat sa fiu placut surprinsa fiiindca "Poveste imorala" m-a tinut cu sufletul la gura nu numai datorita intrigii ingenioase si complexe ci si a limbajului care imbina spectaculos neologismele cu argoul, a aluziilor pline de ironie si umor la adresa diferitelor personalitati ale perioadei comuniste si ale anilor `90. Romanul este structurat in 8 parti ( zilele saptamanii si epilogul), pagini in care intalnim tipul militianului cu rezerva de vodca in buzunar, tipul prostituatei de lux, al asasinului, al coruptului, al impatimitului jocului de noroc. Pe mine m-a surprins cum autoarea surprinde Bucurestiul anului 1991 intr-o societate evoluata dar marcata de regimul comunist pe parcursul celor 7 zile din saptamana. Mai multe prostituate sunt gasite moarte, timp in care isi fac aparitia in scena protagonistii capitanii Costea si Badoiu alias Herculache si Babuinul. Numarul crimelor creste, are loc amenintarea cu moartea personajului Nina care este prietena cu una dintre victime si sotia unui german cu functie politica importanta. Nina - fosta hoata profesionista, este folosita drept momeala, ajunge pe urma sa divorteze si sa se stabileasca in strainatate unde are sa duca o viata roz dupa musamalizarea cazului prostituatelor asasinate. In momentul in care totul pare fara rezolvare isi face aparitia Dorinel care chiuleste de la scoala - baiatul cu mainile permanent reci si lipicioase, cu punga de bomboane in buzunar si vesnic purtand ochelarii pe nasul lui ca o cireasa - pentru a juca rol de detectiv, fiind de un real folos. Finalul este neasteptat, asa cum ne-am invatat de fiecare data sa ramanem uimiti cand citim unul dintre romanele Rodicai Ojog-Brasoveanu, Pascu se retrage in strainatate de unde trimite cate o ilustrata, Babuinul pleaca din politie si asa cum isi dorea acum are propria firma de detectivi iar la cele 5 pensii alimentare pe care le platea se mai contureaza una iar cele mai interesante schimbari de situatie va las sa le descoperiti singuri citind Poveste imorala, un roman de calitate cu o poveste care probabil se repeta in lumea in care traim.
Buna seara, Melania!
Dacia
Rodica Ojog Brasoveanu
256 pagini
An: 1976
Cosmar
Militara
Rodica Ojog Brasoveanu
190 pagini
An: 1992
Moartea semnează indescifrabil
Nemira
Rodica Ojog Brasoveanu, Rodica Ojog-Braşoveanu
9786064315038
256 pagini
An: 2023
Cutia cu nasturi
Kullusys
Rodica Ojog Brasoveanu
9738788188
263 pagini
An: 2007
Excursie la Tindari
Nemira
Andrea Calogero Camilleri
9786065790278
325 pagini
An: 2014
Cosmar
Militara
Rodica Ojog Brasoveanu
190 pagini
An: 1992
Avantaj... marlowe
Editura Z
Raymond Chandler
254 pagini
An: 1993
Prabusirea
Rao
Ridley Pearson
444 pagini
An: 1994
Cercul Magic
Albatros
Nicolae Margeanu
419 pagini
An: 1972
Capitanul Apostolescu si S.A. Fratii & CO.
Cartea Romaneasca
Horia Tecuceanu
293 pagini
An: 1986
Nicoara Potcoava, Editie 1959
Tineretului
Mihail Sadoveanu
433 pagini
An: 1959
Cintecul iubirii
Tineretului
Liviu Rebreanu
264 pagini
An: 1960
Intre rai si pamant
Litera
Nora Roberts
366 pagini
An: 2019
Structuralismul
Editura pentru Literatura Universala
Virgil Nemoianu
206 pagini
An: 1967
Repere culturale australiene
Eikon
Elena Florea
112 pagini
An: 2012