Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 19,00 LEI
"Textul publicat in volumul de fata reprezinta cuprinsul dosarului de la Arhivele Nationale Istorice Centrale, fond CC al PCR, Cancelarie, dosar nr. 51/1952\". Concluzia academicianului Florin Constantiniu, in urma studiului izvoarelor romane si sovietice, este ca "factorul decisiv in caderea celor trei (Ana Pauker, Vasile Luca si Teohari Georgescu) a fost cel extern, in speta, Stalin, singurul in masura sa fixeze destinele liderilor comunisti din tarile-satelite. Gheorghe Gheorghiu-Dej a fost un beneficiar al hotararilor lui Stalin, dar abilitatea sa in a manevra intr-un complex nelipsit de primejdii si pentru el este de netagaduit". (Florin Constantiniu)
In carte este reprodusa "Stenograma sedintei organizatiei de partid din Ministerul Afacerilor Externe unde s-au dezbatut documentele privind devierea de dreapta din partidul nostru - 12, 13 si 16 iunie 1952, intr-o structura dialogica avandu-i ca protagonisti pe: Pecingine Ion, Tov. Pop Constantin, Tov. Pop Gheorghe, Nichifor Stere, Beraru Gheorghe, Tov. Teodor Huck, Jacob Adam, Tov. Balanescu, Tov. Gh. Preoteasa, Tov. Clara Turcu, Dinca Dumitru, Tov. Magheru Mihai, Tov. Paul Davidovici, Tov. Radu Alexandru, Tov. Armean, Zlatev Nicolae, Maria Sarbu, Maerplor si pe Tov. Parvulescu, Tov. Chisineoschi, Tov. Anuta Toma, Tov. Fusher, Tov. Tina Chivu etc."
Comandă online Diplomatii romani si devierea de dreapta la 19,00 lei scrisă de Florin Constantiniu, tiparită la editura Tritonic face parte din colecția Biblioteca de istorie. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Diplomatii romani si devierea de dreapta nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Constantin Mavrocordat
Militara
Florin Constantiniu
194 pagini
An: 1985
200 de zile mai devreme - Rolul Romaniei in scurtarea celui de-al doilea razboi mondial
Stiintifica si Enciclopedica
Florin Constantiniu, Ilie Ceausescu, Mihail Ionescu
217 pagini
An: 1984
Doua secole de mitologie nationala
Humanitas
Lucian Boia
132 pagini
An: 1999
Romania tara de frontiera a Europei
Humanitas
Lucian Boia
294 pagini
An: 2001
Istoria intelectuala a liberalsimului
Humanitas
Pierre Manent
176 pagini
An: 1992
Jocul cu trecutul. Istoria intre adevar si ficitiune
Humanitas
Lucian Boia
172 pagini
An: 1998
Mitul democratiei
Humanitas
Lucian Boia
160 pagini
An: 2002