Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  24,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Actual

Anul apariției: 2005

Nr. pagini: 234 pagini

Categorii: Sociologie

Descriere

Plecata din Romania cu un an inainte de a-şi fi dat bacalaureatul, Monica Heintz (n.1974) este in prezent lector universitar de etnologie la Universitatea Paris X - Nanterre. A absolvit filozofia la Universitatea Paris IV - Sorbona şi s-a specializat in antropologie sociala la Universitaţile din Oxford (master, 1998) şi Cambridge (doctorat, 2002). In perioada 2003–2005 a lucrat ca cercetator la departamentul de antropologie sociala din Institutul Max Planck, Halle, Germania. In aceasta ultima calitate, a efectuat un an de cercetare de teren in Romania, angajandu-se cu acte in regula şi muncind in trei unitaţi cu profil şi statut reprezentativ pentru starea Romaniei in tranziţie, cercetare al carei rezultat este cartea de faţa. Totodata debutul editorial al talentatei eseiste, Etica muncii la romanii de azi ar trebui sa aiba succesul de masa al unei telenovele şi reputaţia unui roman popular, intr-atat prin problemele pe care le pune şi prin felul cum le pune, raspunde ea aşteptarilor şi frustrarilor noastre celor mai neconsolate. Grosolania atotputernicilor funcţionari publici, caracterul de citadela inexpugnabila al birocraţiei romaneşti, jovialitatea chiulului, şefii grobieni, cu doua feţe, una intoarsa politically correct spre Uniunea Europeana, alta de vataf catre proprii salariaţi. Cu candoarea-i tinereasca şi aparent naiva, Monica Heintz se strecoara cu discreţia şi abilitatea unei "spioane" occidentale in instituţiile şi intreprinderile noastre, in metehnele, ciubucaraia şi şmecheriile noastre, inregistrand clandestin scene de viaţa din sistemul corupt, profund alienat şi alienant din "eterna şi fascinanta Romanie".
Atat ca ne paraşte pe noi, noua inşine, cu o tandreţe de cetaţean al lumii, care nu poate şi nu vrea sa se desprinda din ţara de origine. De aceea, in ciuda luminii crude ce ne scalda aici chipurile uraţite de griji, de meschinarie şi lipsa de speranţe, in ciuda diagnosticului necruţator pus pe maladia noastra naţionala, pe care o identifica drept lipsa stimei de sine, pasionanta ei carte este consolatoare, reconfortanta, asemeni unui roman cu happy end.


Comandă online Etica muncii la romanii de azi la 24,00 lei scrisă de Monica Heintz, tiparită la editura Curtea Veche face parte din colecția Actual în anul 2005. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Etica muncii la romanii de azi nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.