Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  21,95 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Collegium. Stiinte politice

Anul apariției: 2005

Nr. pagini: 240 pagini

ISBN: 973-46-0135-0

Categorii: Politică

Cuprins

Cuprins: De la vechiul regim la "sfinta constitutiune" • Constitutionalizare si regenerare nationala: de la Divanele ad-hoc la "Statutul dezvoltator" • Organizarea libertatii: Constitutia de la 1866 si revizuirile ei pina la 1917 • O constitutie pentru Romania Mare • Autoritarism si concentrare a puterilor: 1938-1944 • Iluzia libertatii. De la Regatul Roman la Republica Populara: un interval si semnificatia sa, 23 august 1944 – 30 decembrie 1947 • "Partid", "stat", "oameni ai muncii": ordinea constitutionala comunista

Descriere


Descriere:
Trecutul nu poate fi ignorat decit cu riscul de a nu intelege ponderea pe care o detine in conturarea optiunilor contemporane. Plecind de la aceasta axioma, volumul ofera cititorului o imagine a traditiei constitutionale precedenta anului 1989. Adresata mai ales profesorilor si studentilor de la drept si stiinte politice, dar si tuturor celor care vor sa analizeze comparativ, din perspectiva valorilor constitutionale, caracterul democratic al regimurilor politice din Romania, cartea este o contributie la opera de reflectie actuala pe marginea legii fundamentale si a rolului jucat de aceasta in societatea romaneasca. De asemenea, este vizata si stimularea intelectuala a dezvoltarii unei culturi legale fondate pe valorile libertatii si guvernamintului limitat.


Comandă online Libertate, lege si drept. O istorie a constitutionalismului romanesc la 21,95 lei scrisă de Ioan Stanomir, tiparită la editura Polirom face parte din colecția Collegium. Stiinte politice. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Libertate, lege si drept. O istorie a constitutionalismului romanesc nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.